VÁNOČNÍ BÁBOVKA

30.12.2020

Právě nám pomalu končí období vánočních svátků. Stoly jsou plné cukroví, přesto dostanete chuť na něco zcela jiného a svěžího. Tím pravým může být bábovka s mascarpone ochucená citrónem. Dokonalost pro zimní snídaně i čaj o páté...

Ingredience:

  • 250 gramů mascarpone
  • 150 gramů skyr jogurtu
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vajíčka
  • 150 gramů krystalového cukru
  • vanilka
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • citronová kůra nebo citronový prášek (já mám speciál z ostrova Vis)

Postup:

Vejce vyšleháme s cukrem do pevné pěny, následně přidáme jogurt a mascarpone a pomalu vyšleháme v krém. Mouku prosejeme s práškem do pečiva do vyšlehaného krému, pomalu promícháme a lijeme do vysypané formy (doporučuji formu vymazat máslem a vysypat kokosem). Pečeme při 140 stupních zhruba 45 minut. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Inspirace místem: Chorvatsko - ostrov Vis - citrónový ráj