VÁNOČNÍ BÁBOVKA
30.12.2020
Právě nám pomalu končí období vánočních svátků. Stoly jsou plné cukroví, přesto dostanete chuť na něco zcela jiného a svěžího. Tím pravým může být bábovka s mascarpone ochucená citrónem. Dokonalost pro zimní snídaně i čaj o páté...
Ingredience:
- 250 gramů mascarpone
- 150 gramů skyr jogurtu
- 1 prášek do pečiva
- 4 vajíčka
- 150 gramů krystalového cukru
- vanilka
- 250 gramů polohrubé mouky
- citronová kůra nebo citronový prášek (já mám speciál z ostrova Vis)
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pevné pěny, následně přidáme jogurt a mascarpone a pomalu vyšleháme v krém. Mouku prosejeme s práškem do pečiva do vyšlehaného krému, pomalu promícháme a lijeme do vysypané formy (doporučuji formu vymazat máslem a vysypat kokosem). Pečeme při 140 stupních zhruba 45 minut. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Inspirace místem: Chorvatsko - ostrov Vis - citrónový ráj