MATCHA MASCARPONE
Třeba v mascarpone může zajímavě chutnat a v doprovodu sladkých borůvek a kyselejší mochyně peruánské je opravdu lahodný.
Ingredience:
- 250 gramů mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 žloutek
- 2 lžičky kvalitního Matcha čaje
- 2 lžičky mletého cukru
- cukrářské piškoty
- ovoce na ozdobu
- drobenka ze špenátového korpusu
(návod naleznete u receptu na MECHOVÝ DORT)
Postup:
Vyšleháme šlehačku do tuha. V samostatné misce rozšleháme žlutek s cukrem. Následně ho pomalu vmícháme do šlehačky a přidáme postupně celé mascarpone. V závěru do celé směsi nasypeme dvě lžičky matcha čaje a promícháme.
Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu před zpracováním. Doporučuji nechat tak dvacet minut na pracovním stole po vytažení s chladničky. Jinak by se v krému mohly vytvořit hrudky. Na chuti to nebude nijak špatné, ale na oko z toho nebudete mít nijak dobrý pocit...
Do mističek pak vložíte kousky cukrářského piškotu, na to přidáte vyšlehaný krém a dozdobíte dle chuti a své fantazie. Moje dezerty jsou posypané drobenkou ze špenátového korpusu, ozdobené borůvkami a mochyní peruánskou.
Inspirace místem: Japonsko