MATCHA MASCARPONE

15.03.2021
Znáte MATCHA ČAJ? Pokud ano, tak mi dáte za pravdu, že je snadné si ho oblíbit pro jeho zvláštní chuť. Pokud ne, tak neváhejte a vyzkoušejte ho. Tradiční japonský mletý čaj v nejvyšší kvalitě je nejen lahodným nápojem, ale já se ho nebojím použít i do dezertů. 

Třeba v mascarpone může zajímavě chutnat a v doprovodu sladkých borůvek a kyselejší mochyně peruánské je opravdu lahodný.

Ingredience:

  • 250 gramů mascarpone 
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 žloutek
  • 2 lžičky kvalitního Matcha čaje
  • 2 lžičky mletého cukru
  • cukrářské piškoty
  • ovoce na ozdobu
  • drobenka ze špenátového korpusu
    (návod naleznete u receptu na MECHOVÝ DORT)

Postup:

Vyšleháme šlehačku do tuha. V samostatné misce rozšleháme žlutek s cukrem. Následně ho pomalu vmícháme do šlehačky a přidáme postupně celé mascarpone. V závěru do celé směsi nasypeme dvě lžičky matcha čaje a promícháme. 

Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu před zpracováním. Doporučuji nechat tak dvacet minut na pracovním stole po vytažení s chladničky. Jinak by se v krému mohly vytvořit hrudky. Na chuti to nebude nijak špatné, ale na oko z toho nebudete mít nijak dobrý pocit...

Do mističek pak vložíte kousky cukrářského piškotu, na to přidáte vyšlehaný krém a dozdobíte dle chuti a své fantazie. Moje dezerty jsou posypané drobenkou ze špenátového korpusu, ozdobené borůvkami a mochyní peruánskou.

Inspirace místem: Japonsko