CHEESECAKE KARAMEL
Nepečené a rychlé dezerty patří k mým oblíbeným. Za tzv. rychlovky považuji nepečené cheesecaky, které se v mžiku promění v lahodný a moderní zákusek. Cheesecaku můžete dát jakoukoliv příchuť a experimentovat lze i s chutí korpusů.
Ingredience:
Korpus:
- 250 gramů sušenek (skořicové, máslové, kakaové .... dle libosti)
- 50 gramů rozpuštěného másla
Náplň:
- 500 gramů mascarpone
- 4 plátky želatiny
- 2 lžíce domácího karamelu (případně karamelové salko)
Postup:
Nejprve si dáme rozpustit plátky želatiny do vlažné vody. Ty pak budeme potřebovat na dokončení krému. Poté sušenky rozemeleme a zalejeme rozpuštěným máslem. Pečlivě promícháme, díky tomu vznikne sušenková hmota na vytvoření nízkého korpusu. Tuto hmotu klademe do dortové formy o průměru max. 20 cm. Velmi dobře rozprostřeme na spodní část formy až do okrajů, rukou upěchujeme a dáme do chladničky.
V další fázi si smícháme mascarpone s karamelem. Do rozmíchaného krému přidáme rozpuštěnou zahřátou želatinu, zamícháme a vše nakonec nalijeme do formy na sušenkový korpus. Pak celý dort necháme vychladit nejméně 3 hodiny, ideální je to ale nechat alespoň 1 hodin (třeba přes noc).
Po vychladnutí stačí už je dort opatrně vysunout z formy, na tácku dozdobit dle libosti a můžete servírovat.
Inspirace místem: Řecko