HRACHOVÁ POLÉVKA

04.01.2021

Luštěniny jsou jednou ze základních surovin, které se používají v každé kuchyni. Pokud chcete rychlou a sytou polévku, doporučuji sáhnout právě po luštěninách. Dodají potřebnou energii a navíc mají vysoký obsah bílkovin. Tentokrát vyhrál hrášek, kterému exotickou příchuť přidal kokos.

Ingredience:

  • 400 gramů hrášku (čerstvý nebo sterilovaný - záleží, jak moc spěcháte)
  • kuřecí bujón
  • 250 ml kokosového krému
  • muškátový ořech
  • pepř a sůl na dochucení
  • dýňový olej a thajská bazalka či koriandr na dozdobení

Postup:

Hrášek rozmixujeme, přidáme k němu bujón a lehce provaříme. Nakonec přidáme kokosový krém a dochutíme kořením. Podáváme s krutony. Dochutíme olejem a bylinkami.

    Inspirace místem: Indonésie - ostrov Nusa Penida - ráj kokosů