HRACHOVÁ POLÉVKA
04.01.2021
Luštěniny jsou jednou ze základních surovin, které se používají v každé kuchyni. Pokud chcete rychlou a sytou polévku, doporučuji sáhnout právě po luštěninách. Dodají potřebnou energii a navíc mají vysoký obsah bílkovin. Tentokrát vyhrál hrášek, kterému exotickou příchuť přidal kokos.
Ingredience:
- 400 gramů hrášku (čerstvý nebo sterilovaný - záleží, jak moc spěcháte)
- kuřecí bujón
- 250 ml kokosového krému
- muškátový ořech
- pepř a sůl na dochucení
- dýňový olej a thajská bazalka či koriandr na dozdobení
Postup:
Hrášek rozmixujeme, přidáme k němu bujón a lehce provaříme. Nakonec přidáme kokosový krém a dochutíme kořením. Podáváme s krutony. Dochutíme olejem a bylinkami.
Inspirace místem: Indonésie - ostrov Nusa Penida - ráj kokosů