BLOG

Přečtěte si, co je nového
 

Skládaný bylinkový chléb je jednoduchý na přípravu, skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo jen tak k zakousnutí při skleničce vína či piva. Experimentovat můžete i v chuti, když přidáte bylinky dle své libosti a rozmanitosti.

Rizoto je jednoduché na přípravu, navíc velmi dobře zasytí a dá se s ním i krásně experimentovat v chuti. Mám ráda italskou verzi rizota, které je krémové... a když šafránové, tak z pravého šafránu... Nepochybně se do rizota i k němu pak hodí lahodné bílé víno...

Vypadá jako malý bílý obláček a na jazyku se pomalinku rozpouští. Něžným dortík Pavlova okouzlíte každého, kdo má rád lehkost, intenzivní chuť krému a nejrůznějších ingrediencí. Jeho příprava vypadá složitě, ale nebojte se. Chce to jen trpělivost a pár cviků...

Nepečené a rychlé dezerty patří k mým oblíbeným. Za tzv. rychlovky považuji nepečené cheesecaky, které se v mžiku promění v lahodný a moderní zákusek. Cheesecaku můžete dát jakoukoliv příchuť a experimentovat lze i s chutí korpusů.

Linecký jablečný koláč je skvělým dezertem pro všední i sváteční dny. Většinou linecké těsto máme spojené s výrobou vánočního cukroví nebo lehkých sušenek. Ale já se mu nebráním ani v průběhu roku. Navíc ve variaci s jablky je naprosto dokonalé...

Tuto netradiční, ale perfektně vypadající pizzu, jsme obhlídla u Zdeňka Pohlreicha... Je to taková chytrá vychytávka pro ty, co se dlouho trápí, jak má vypadat originální těsto na tradiční pizzu. Tentokrát postačí mít doma v záloze balení větších tortilla placek a vše budete mít doslova za minutku vykouzleno.

Znáte MATCHA ČAJ? Pokud ano, tak mi dáte za pravdu, že je snadné si ho oblíbit pro jeho zvláštní chuť. Pokud ne, tak neváhejte a vyzkoušejte ho. Tradiční japonský mletý čaj v nejvyšší kvalitě je nejen lahodným nápojem, ale já se ho nebojím použít i do dezertů. Třeba v mascarpone může zajímavě chutnat a v doprovodu sladkých borůvek a...

Únor mám spojený se spoustou vzpomínek. Nejen, že je to měsíc mého narození, ale také se u nás doma připomínal masopust. A babička Maruška ho vždy náležitě "oslavila" skvělými koblížky. Letos nastal čas, kdy jsem musela její recept vzkřísit a znovu obnovit tuto letitou tradici... Přiznám se, nad její krásnou omaštěnou kuchařkou psanou rukou mi...

Slávky na víně jsou mým oblíbeným pokrmem, kterým vždy zavzpomínám na středomořskou kuchyni. Znám kolem sebe lidi, kteří se jim vyhýbají, protože mají strach z jejich přípravy. Přitom je to tak snadné...

Luštěniny jsou jednou ze základních surovin, které se používají v každé kuchyni. Pokud chcete rychlou a sytou polévku, doporučuji sáhnout právě po luštěninách. Dodají potřebnou energii a navíc mají vysoký obsah bílkovin. Tentokrát vyhrál hrášek, kterému exotickou příchuť přidal kokos.

MECHOVÝ DORT

03.01.2021

Les, zelený mech, lesní ovoce... Tento mechový dort nejenže dobře vypadá, ale překvapivě i velmi dobře chutná. Přitom osloví i odpůrce zeleného špenátu, který tvoří hlavní ingredienci tohoto netradičně vypadajícího dortu. Vůbec nemusíte mít obavy, že by špenát způsobil nějakou neobvyklou chuť. Naprosto nic nepoznáte, naopak korpus je vláčný, svěží...

PANNA COTTA

31.12.2020

Poslední den v roce - Silvestr. Letos trochu v jiné, zřejmě u většiny z nás v komornější podobě. My jsme si proto doma dopřáli ke kávě lahodnou panna cottu, jako vzpomínku na naši oblíbenou Itálii. Chuť smetany, vanilky a v dnešním případě i karamelu byla dokonalá...

Právě nám pomalu končí období vánočních svátků. Stoly jsou plné cukroví, přesto dostanete chuť na něco zcela jiného a svěžího. Tím pravým může být bábovka s mascarpone ochucená citrónem. Dokonalost pro zimní snídaně i čaj o páté...